
Bullaa bullaa laskiaisbullaa – maista ja voita Truben pullasukat!
Millä laskiaispulla-alueella asut? Vaasan rannikkoa reunustaa mantelivyöhyke, iso osa maasta on mansikkalaaksoa – mutta Savosta kuuluu nyt kummia. Kuopiolainen Trube leipoo makeita pistaasipullia ja arpoo suomalaisia laskiaispullasukkia.
– Mansikka ja manteli meni kuumille kiville viime laskiaisena, ja meiltä kysyttiin uusiakin makuja. Tuotekehityksessä lähti heti pulkka keulimaan, sillä mikään ei innostu niin kuin savolainen leipuri, kertoo Jukka Vihavainen, pullaleipomo Truben kaupallinen johtaja.
Pullaa vaikka saunassa
Tämän laskiaisen uutuus on hövelin överisti täytetty Truben pistaasipulla.
– Leipomolla on hurja härdelli päällä. Laskiaispullia pursotetaan käsityönä aamusta iltaan, Jukka Vihavainen kertoo.
– Mottona on, että pullassa pitää olla täytettä enemmän kuin sielu sietää ja laki sallii. Suomalainen syö pullaa vaikka saunassa, hän lisää.

Muu maa manteli
Laskiaispullat herättävät vahvoja intohimoja myös naapurissa. Ruotsalaiset ottavat laskiaispullansa eli ”semlan” äärimmäisen vakavasti. Kausi on pitkä, ja perinteisen mantelipullan asema on miltei kuninkaallinen.
Suomessa mansikkahillon ja mantelimassan paremmuudesta väännetään debattia, mutta muuten pullapipo ei suotta kiristä. Uusia makuja testaillaan rohkeasti ja moni vetää laskiaisen varman päälle: mansikkapulla ostetaan joka tapauksessa, joten kylkeen mahtuu muutama pistaasi.
– Nykyisin laskiaispulla voi olla vegaaninen, kunhan vaahto on täyteläinen ja tursuaa haukatessa muhkeasti pullan välistä, Jukka Vihavainen kertoo Truben pullakolmikosta.

Voita Truben pullasukat!
Truben pullaleipomo arpoo laskiaisen kunniaksi 20 paria pullasukkia ja 20 Truben pitkopakettia.
Pehmeät sukat on tehty käsityönä Suomessa, niin kuin Truben laskiaispullatkin.
Minkä Truben laskiaispullan söisit heti?
"*" näyttää pakolliset kentät