Artesaanileipomo Truben salaisuus on perinne yhdistettynä nykyaikaan

Truben pulla on käsite, joka piirtyy sen uskollisten ystävien mielissä vastaamaan juuri oikeanlaista, suussasulavaa ja herkullista kahvileipää. Kuopion Kelloniemen leipomossa luotetaan tänäkin päivänä käsityöhön sekä aitoihin raaka-aineisiin ja resepteihin.

Savon sydämessä, Kallaveden rannalla jo vuosikymmeniä toiminut F.K. Trube Oy on instituutio, jonka perusta rakentuu yli satavuotiselle kokemukselle leipomo- ja konditoriatoiminnasta. Truben pulla on käsite, joka piirtyy sen uskollisten ystävien mielissä vastaamaan juuri oikeanlaista, suussasulavaa ja herkullista kahvileipää. Kuopion Kelloniemen leipomossa luotetaan tänäkin päivänä käsityöhön sekä aitoihin raaka-aineisiin ja resepteihin. 
Suomalaiset ovat kahvihetkien kansaa, ja laadukkailla leipomotuotteille on markkinoilla jatkuva ja kasvava kysyntä. Myös Trubella leipomo- ja konditoriotoiminta on vuosikymmenten kuluessa laajentunut ja erikoistunut, ja erityisesti viimeiset vuosikymmenet ovat olleet voimakasta kasvun aikaa. Vuosi 2022 tuo jälleen mukanaan uusia kasvumahdollisuuksia, ja yritys on uuden kehitysloikan äärellä.

Paikallisesta yleisleipomosta valtakunnalliseksi kahvileivän artesaanileipomoksi

– Viimeisen viidentoista vuoden aikana Trube on strategisella muutoksella kasvanut menestyksekkäästi paikallisesta yleisleipomosta valtakunnallisesti toimivaksi pullaleipomoksi, kertoo konserniyhtiön talousjohtajana vuonna 2005 aloittanut ja konsernijohtajan position kautta hallituksen puheenjohtajaksi siirtynyt Keijo Hyvönen

Toiminnan kehittämisen ja kasvun ovat jo useamman vuoden mahdollistaneet Kelloniemeen 2017 valmistuneet uudet leipomotilat, joissa tuotantoa on ollut mahdollista tehostaa ja modernisoida käsityöleivonnasta tinkimättä. Trube on Hyvösen mukaan jälleen kehitysloikan äärellä, sillä nykyiset leipomotilat alkavat tuotannon osalta toimia liki äärirajoja, joka tuo haasteensa myös resursoinnille. Kasvaminen kysyy myös investointeja. Näkemyksellisyyttä tilanteeseen on haettu juuri aloittavalla uudella toimitusjohtajalla.

Maaliskuussa Truben toimitusjohtajana aloittaa Matti Leinonen, joka saapuu yrityksen palvelukseen Pakkasmarja Oy:stä Suonenjoelta. – Matti on laatutietoinen, kokonaisvaltainen johtaja, jonka osaamisen kautta saamme arvokasta, konserniyhtiön ulkopuolista näkemystä kasvuun ja kehittymiseen. Lisäksi nyt haettavalla kolmannella työnjohtajalla vahvistamme erityisesti lähijohtamista ja tuotannon resursointia, kertoo Hyvönen.

Osaava työnjohtaja on leipomoarjen mahdollistaja

Työnjohtajan näkövinkkelistä leipomon arjessa on paljon työsarkaa, sillä tuotannossa on usein kiirettä ja oikea resursointi on äärimmäisen tärkeää. Työnjohtaja mahdollistaa esihenkilönä ja työnjohtajana leipomon arjen sujuvan rullaamisen. Pullantuoksuisen arjen, jossa tehdään yhdessä laatua asiakaslähtöisesti ja hyvällä mielellä.

– Henkilökuntamme, trubelaiset, on toimintamme keskiössä, toteaa Hyvönen. – Meidän toimintaamme ohjaa laatujärjestelmä, jonka lisäksi haluamme olla yhä vuorovaikutteisempi ja ihmisläheisempi niin sidosryhmien osalta kuin tietysti myös sisäisesti. Olemme alallamme arvostettu toimija, ja hyvät asiakassuhteemme perustuvat työssään viihtyvään henkilökuntaan.

Uusi työnjohtaja tulee tehtävässään tukemaan Trubea Hyvösen kuvaaman kasvu- ja kehittymisstrategian tiellä. Uuden työnjohtajan leipomon arkeen mukanaan tuomaa ulkopuolista näkemystä odotetaan ja arvostetaan kovasti, sillä lisärekrytointien myötä ja tuotantomäärien kasvaessa apukäsiä tarvitaan. Nyt haettavan henkilön tuleva kollega valottaa tarkemmin työtä ja trubelaista mielenmaisemaa.

Liikevaihtoa kasvatetaan: “Trube on matkalla SM-liigasta NHL:ään”

Vuonna 2000 yrityksen palvelukseen tullut Jani Korhonen on pitkän Truben-uransa aikana edennyt tuotannon työntekijästä esihenkilöasemaan työnjohtajaksi. Arjen pyörittämisessä Korhosen suorittama leipurin ammattitutkinto antaa ymmärrystä tuotannon prosesseista, jonka lisäksi esimieskoulutus ja nyt työn alla oleva tuotannon esimiestyön erikoisammattitutkinto syventävät johtamisosaamista. 

– Työnjohtajana toimin tuotannon suunnittelussa ja työnjohdossa esihenkilönä, eli vastaan leipomomme linjastoista aina pakkaamoon saakka. Erityisesti pakkaamo on meillä tärkeä pääty, jotta asiakkaamme saavat tilaamansa tuotteet sovitusti, Korhonen kertoo ja tähdentää, että esimiestyössä tärkeää on luottamus, sillä vastuun antaminen tuo vapautta työn tekemiseen ja toteuttamiseen. 

– Näin haluan itse esimiehenä toimia, sillä myös oma työni leipomon arjessa on ajoittain hyvinkin hektistä. Välillä tuntuu, että tässä ollaan matkalla SM-liigasta NHL:ään! naurahtaa Korhonen. – Työ on prosessiluontoista, ja yrityksen kasvutavoitteen myötä tehokkaasti toimivat prosessit ovat vielä entistäkin tärkeämpiä. Ilolla tervehdinkin sellaista uutta työnjohtajakollegaa, jonka kanssa voisimme yhdessä tiiminä tehdä arjen kehitystyötä toimivuuden eteen. 

Työnsä suolaksi ja sokeriksi Korhonen kuvailee työyhteisöä, joka on yrityksen kasvusta ja siitä johtuvasta kiireestä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – hyvin yhteenhitsautunut porukka.
 – Meillä yrityksen strategia ja visio on onnistuttu tuomaan mukaan jokapäiväiseen tekemiseen. Jokainen työyhteisö koostuu erilaisista persoonista, ja niin on myös meillä Trubella. Tehtäväni esimiehenä on sitten hitsata työntekijöistä toimiva joukkue yhteiseen tekemiseen. Työ on ajoittain haastavaa ja vaatii sosiaalista pelisilmää, mutta se myös palkitsee ja tuo mukanaan onnistumisia.

Savon sydämessä odottaa ottajaansa pullantuoksuinen työpaikka työnjohtajana

Trubella työnjohtajana toimiva Korhonen kannustaa hakemaan nyt avointa työnjohtajan paikkaa hyvin erilaisista taustoista. Kokemus ja näkemys elintarvikkeiden parista tai prosessityöstä on tärkeää, samoin kehitysmyönteinen ja ratkaisukeskeinen ote tekemiseen. 
– Meillä on mukava ja lupsakka työporukka. Trube on kasvava artesaanileipomo, jonka kilpailukykyistä tuotetta, pakattua kahvileipää, tehdään iloisella mielellä. Tiedän, millaista on hyvä pulla, ja meillä se kyllä sitä on, naurahtaa Korhonen, vaikka tunnustautuu itse enemmän suolaisen ystäväksi.
– Näkisin, että meillä Trubella työnjohtajana menestyy sellainen avoin ja oikeamielinen hyvä tyyppi, joka on tiimipelaajana valmis pelaamaan samaan ruutuun. 

Haluatko mukaan ammattilaisliigaan ja osaksi artesaanileipomomme tarinaa?

Juuri nyt meillä on avoinna pullantuoksuinen työpaikka työnjohtajana. Katso ilmoitus linkin takaa. Lisätietoja saat myös tuotantopäälliköltämme Henry Ukkoselta, joka kertoo sinulle mielellään lisää arkisin klo 13–15. Henryn tavoitat numerosta 044 7668 364.

F.K. Trube Oy on pulla- ja konditoriatuotteisiin erikoistunut rehti ja reilu artesaanileipomo Savon sydämessä Kuopiossa. Hyvän mielen erikoistuotteidemme makumaailma pohjautuu sadan vuoden perinteisen käsityöosaamisen ja nykypäivän vaatimusten luovaan yhdistämiseen. Leipomomme sijaitsee Kuopion Kelloniemessä, jossa työskentelee 40 leipomoalan ammattilaista.