Ympäristö

Ympäristövastuuajattelu kantaa läpi tuotantoketjun

Haluamme pitää huolta ympäristöstämme. Ympäristövastuullisuus on välttämättömyys kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Haluamme osaltamme toimia siten, että maapallomme säilyy tuleville sukupolville ja voi hyvin.

Perusperiaatteitamme on pyrkiä hyödyntämään kotimaisia pääraaka-aineita. Meille pääraaka-aineita toimittavat kotimaiset toimittajat ovat sitoutuneet tiukkoihin ympäristötavoitteisiin ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Suomessa mm. jauhot tuotetaan vastuullisen viljelyn periaatteita noudattaen. Käyttämällä mm. kotimaista vehnää leivonnassamme olemme omalta osaltamme turvaamassa viljelyn jatkuvuutta ja maanviljelyn elinvoimaisuutta Suomessa.

Minimoimme hävikkiä

Pyrimme tehokkaaseen hävikinhallintaan – seuraamme jatkuvasti toiminnassamme syntyvän hävikin määrää ja teemme toimenpiteitä hävikin vähentämiseksi.

Vähennämme hävikkiä toimittamalla 2-laatuiset tuotteemme leipomomyymäläämme, josta kuluttajilla on mahdollisuus ostaa näitä tuotteita huokeampaan hintaan. Toimitamme ylijäämätuotteitamme säännöllisesti myös Ruoka-avulle eteenpäin jaettavaksi. Myös me trubelaiset pyrimme tehokkaasti vähentämään ruokahävikkiä nauttimalla kahvitauoillamme pullaa runsain määrin kahvin kyytipoikana.

Hyvästit ruokahävikille
Ruoan ilmastovaikutuksiin voi jokainen vaikuttaa tehokkaasti välttämällä ruokahävikkiä. Turhaan tuotettu ja roskiin heitetty ruoka kuormittaa tarpeettomasti sekä ilmastoa että taloutta. Ilmastovaikutuksia voidaan vähentää syömällä pullapakkaus tyhjäksi ja kierrättämällä pakkaus tämän jälkeen ohjeiden mukaisesti. Vaikka pitko ei hupenisikaan yhdellä kertaa, antavat tuotteidemme pitkät päiväykset runsaasti lisäpäiviä herkutteluun.

Kierrätys kunniaan

Keskeinen osa ympäristöajatteluamme on jätteiden asianmukainen kierrättäminen ja hyötykäyttö. Yli 60 % leipomollamme syntyvästä jätteestä on kierrätettävää. Seuraamme toiminnassamme syntyvän jätteen määrää säännöllisesti ulkoisen palvelun avulla.

Pakkaukset kierrätykseen
Mahdollistamme myös kuluttajien helpon ympäristöä huomioivan toiminnan pakkaamalle herkulliset tuotteemme kierrätettäviin pakkausmateriaaleihin, joissa on selkeät – sekä kuvalliset että sanalliset – kierrätysohjeet. Vaikka pakkaammekin yhä muoviin taataksemme tuotteidemme pidemmän myyntiajan ja säilymisen, olemme vuosien mittaan pystyneet vähentämään muovin määrää tuotannossamme mm. ohentamalla käytettävän kalvon paksuutta. Pakkauskalvomme tulevat kotimaiselta toimittajalta ja ovat täysin kierrätettäviä.