Artesaanileipomo Savon sydämessä

Savon Sydämessä, Kallaveden rannalla jo vuosikymmeniä toiminut F.K. Trube Oy on instituutio, jonka perusta rakentuu yli satavuotiselle kokemukselle leipomo- ja konditoriatoiminnasta. Truben pulla on käsite, joka piirtyy sen uskollisten ystävien mielissä vastaamaan juuri oikeanlaista, suussa sulavaa ja herkullista kahvileipää.

Artesaanileipomo F.K. Trube etsii konditoria- ja leipomoalan ammattilaisia vastaamaan suomalaisten kesäherkuista

Savon sydämessä, Kallaveden rannalla jo vuosikymmeniä toiminut F.K. Trube Oy on instituutio, jonka perusta rakentuu yli satavuotiselle kokemukselle leipomo- ja konditoriatoiminnasta. Truben pulla on käsite, joka piirtyy sen uskollisten ystävien mielissä vastaamaan juuri oikeanlaista, suussa sulavaa ja herkullista kahvileipää.

Suomalaiset ovat kahvihetkien kansaa, ja Truben laadukkaille leipomotuotteille on markkinoilla jatkuva ja kasvava kysyntä. Kesän kynnyksellä Truben käsinleivottujen tuotteiden myyntivolyymit kasvavat entisestään, sillä kahvihetkien lisäksi me suomalaiset suhtaudumme hartaudella myös kesään, lomaan ja mökkeilyyn.

– Oikean pullan aidot maut sopivat mainiosti kesään, ja kyllä meillä lomien alku, viikonloput ja mökkeilykausi näkyvät heti tilauksissa ja tuotannossa. Onhan se aina mukavaa lähteä kesämökille kaupan kautta, ja siellä sitten moni valitsee koriin meidän aidoista raaka-aineista käsinleipomaamme pullaa, hymyilee Trubella työnjohtajana toimiva Jani Korhonen.

Astutaanpa sisään pullantuoksuun Kuopion Kelloniemessä toimivaan artesaanileipomoon ja udellaan hieman siitä, millainen paikka ja yhteisö Trube on työskennellä ja mitä työskentelystä kiinnostuneen on hyödyllistä ja hyvä tietää ennen hakemuksen jättämistä.

Trubella työyhteisö on kuin perhe

Laatu- ja tuotantoassistenttina Trubella työskentelevä Elsi Taavitsainen on Janin mukaan todellinen leipomotyön moniosaaja. Vuonna 2006 taloon tulleen ja työn ohessa leipuri-kondiittorin tutkinnon 2012 suorittaneen Elsin työnkuva onkin kieltämättä monipuolinen.

–  Perustyöpäiväni on aamukahdeksasta puoleenpäivään saakka puhelimitse ja sähköpostitse tapahtuvaa asiakaspalvelua, eli kuluttaja- ja asiakaspalautteiden hoitamista ja eteenpäin koordinointia. Tämän lisäksi hoidan laskutusta, tilauskantaa sekä muita juoksevia asioita. Usein tässä kuluu koko työpäivä, mutta jos tuotannon puolella on kiirettä, hyppään avuksi myös sinne, kuvailee Elsi vaihtelevaa työtään.

Elsin mukaan työporukka on Trubella yhteenhitsautunut samalla tavoin kuin oma perhe, jossa toisista välitetään ja autetaan aina tarvittaessa. Yhdessä tekemistä rytmittää hyvä henki ja savolainen meininki.

– Olen tykännyt tosi paljon työskennellä Trubella. Me tullaan niin hyvin juttuun työkavereiden kanssa ja halutaan aidosti onnistua yhdessä ihan joka päivä. Täällä huumori lentää ja ollaan niin samalla aaltopituudella kaikki. Minulla on myös aito tunne siitä, että Trube työnantajana välittää työntekijöistään.

Artesaanileivonta on rehtiä työtä, jossa työhön ottautuva pärjää

Trubella pääset mukaan artesaanileipomon nopeatempoiseen arkeen, jossa näet oman kädenjälkesi ja opit käsinleivonnan tuotannolliset prosessit. Käsityönä tehtävä leivonta, artesaanileivonta, tapahtuu osin linjastoilla, jossa myös erilaiset säädöt mahdollistavat sujuvan työskentelyn.

Artesaanileipomon päivittäisessä työssä tarvittavista avuista joustavuus on erityisen tärkeää, sillä siinä missä työpiste saattaa jonakin päivänä vaihtua montakin kertaa, voi se myös pysyä samana koko päivän. Elsin mukaan lisäksi oma-aloitteisuus ja itseohjautuvuus ovat työssä tarvittavia ominaisuuksia. Leipomotyö voi myös ajoittain olla fyysistä ja esimerkiksi satojen pitkojen päättelyn jälkeen hyvinkin konkreettiselta tuntuvaa käsityötä. 

– Olin juuri aamulla tuotannon puolella purkamassa tuotteita pisteellä, ja kyllä peltien nostelutyö voi tuntua selässä, mutta yhdessä kun tehdään, niin kyllä sitä jaksaa. On tärkeää, että osaa kysyä reilusti, jos ei tiedä, mitä tekee. Työ sopii sellaiselle työnteon realiteetit ymmärtävälle tekijälle, joka osaa ottautua, summaa Elsi rehellisesti.

Aito tuote tuo uskoa tekemiseen

Elsillä vahva motivaattori työn tekemiseen on vahva usko itse tuotteeseen, eli Suomen parhaaseen kahvileipään. Asiakkaiden positiivisia palautteita Truben tuotteista  vastaanottaessa tuntee todella tekevänsä työtä hyvän puolella.

– Juuri tänään soitti asiakas ja totesi, että Trube on varmasti ainoa leipomo, jonka leivonnaiset on tehty kunnolla ja aidolla voilla. Ja onhan se niin, että markkinoilla on paljon höttöä tarjolla, mutta meillä tuote on aidosti sellainen kuin mummo olisi sen kotona leiponut.

Trubella suosituimpia tuotteita ovat voikierre-, kanelikierre- ja kilopitkot, jotka ovat myös olleet tuotannossa pisimpään. Salaisuus tuotteiden takana on vuosikymmenet muuttumattomana pysynyt salainen resepti, jota leipomon moniosaaja avaa tämän verran: 

– Kun taikinasta löytyvät hyvät ja laadukkaat raaka-aineet, joissa ei ole säästelty, niin silloinhan se on ihan parasta. Ei sellainen pulla vain ole verrattavissa mihinkään toiseen!

Aurinko lämmittää ja kysyntä kasvaa – tule meille työkaveriksi!

Kevätauringon paistellessa etsimme lisää työkavereita mukavaan työporukkaamme. Meillä pääset vastaamaan suomalaisten mökkipullista – etkä vain kesän ajaksi, sillä työsuhteet ovat vakituisia! Nyt meillä on hakusessa on erityisesti kondiittori ja leipomotyöntekijöitä eri työnimikkeille. Lisätiedot positioista löydät linkkien takaa. Lisätietoja saat tuotantopäälliköltämme Henry Ukkoselta, joka kertoo sinulle mielellään lisää arkisin klo 13-15. Henryn tavoitat numerosta 044 7668 364.